Àuria Gómez: “La calidesa humana fa que ens sentim motivats per viure”

Més de 40 pares i mestres assisteixen a la xerrada sobre les forces de voluntat en l’infant a l’escola Vers el Sol

Laia Gausà Busquets (Can Traver)

Font: Vers el Sol. Àuria ressalta que "és molt més important tot el que passa per l'incosncient que no pas pel conscient" i és per això que Waldorf dóna tanta importància en la manera com els nens/es interioritzen el món exterior i se'l fan seu.

Àuria Gómez, pedagoga i mestra infantil Waldorf a El Til·ler, ha encetat la xerrada que ha durat dues hores preguntant pel significat d’educar. Ha assenyalat que avui dia es concep l’educació com un intercanvi d’informació mentre que la pedagogia Waldorf aposta per la formació,  per “la transformació a través de la cultura per millorar el món”, anuncia.

La mestra ha posat l’accent en els set primers anys de vida de l’infant, quan despertar-li unes “forces de voluntat saludables és imprescindible”, ja que és l’edat en què la imitació guia l’educació del nen. Ha estat aleshores quan ha destacat la importància de demostrar a l’infant l’escalfor humana, per fer passos endavant necessiten sentir l’adult a prop, diu Àuria. Però també ha destacat que “els infants necessiten reptes” per poder anar fent camí buscant l’equilibri entre “les forces vitals que volen créixer i les que ens volen limitar”.

A partir d’aquestes premisses la xerrada s’ha convertit en un fòrum en què mares, pares i mestres han anat mostrant en veu alta els seus dubtes i han compartit opinions. S’han tractat molts punts que incumbeixen l’educació en general, la nostra societat i la pedagogia Waldorf en concret. Com a mestra i també com a mare, Àuria ha recomanat l’observació i la capacitat de preveure per saber educar.

 Una pregunta que inquieta moltes ments

Una mestra d’infantil de la pública ha preguntat si suposa per l’infant un xoc el contacte amb el món real quan ha crescut en un entorn [Waldorf] molt contrari a aquest. Àuria ha respost que “l’important és que no quedin innundats per aquest món” més que no pas crear una bombolla ‘de protecció’ en l’infant. La mestra recomana no anar mai a un extrem, sinó dosificar en forma de criteris la realitat. Més que prohibir mirar la televisió als nens/es doncs, Àuria recomana mirar la televisió amb ells/es.

One thought on “Àuria Gómez: “La calidesa humana fa que ens sentim motivats per viure””

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s