Més de 70 persones s’acosten a l’escola Vers el sol durant la jornada de portes obertes

Pares i mares, gent del món de l’Antroposofia, mestres i estudiants d’educació han presenciat l’inici d’un cap de setmana intens per l’espai educatiu Vers el sol, que a més de les portes obertes del dissabte, ha participat a la Fira de la Mel de Crespià amb una parada de joguines i llibres (Accediu a aquest post).

Laia Gausà Busquets (Banyoles)

Font: espai educatiu Vers el sol. “L’educació Waldorf és bàsicament vivencial”, exposa la Cristina -una de les mares dins l’associació, és per aquest motiu que l’entorn on aprèn l’infant esdevé tant rellevant.

La jornada s’ha encetat amb una visita al mas de Can Traver –lloc on es troba Vers el sol– i al seu entorn, envoltat de natura. Els assistents han pogut visitar les aules i els materials de cadascuna d’elles. Seguidament, el tresorer de l’Associació ha parlat de com funciona la iniciativa, posant especial èmfasi en la necessitat de la implicació dels pares i mares en les diverses comissions, ja que aquesta és la garantia del bon funcionament del projecte.

L’Esther, presidenta i tutora de 4t i 5è, ha estat l’encarregada d’elaborar una petita introducció sobre la Pedagogia Waldorf. Després de la seva intervenció, ha arribat el torn de les taules rodones. Els assistents s’han dividit en dos grups liderats per les mestres de jardí d’infants i de primària corresponentment.

     

                                                                                                                                                                                                                             

Alumnes

El ritme de creixement que està adoptant la iniciativa és considerable. Actualment l’escola compta amb 40 alumnes, 19 a infantil  (sense tenir present la llista d’espera) i 21 a primària, que aquest curs arriba fins a 5è. De cares al curs vinent es pretén doblar infantil, passant a uns 32 alumnes –i així obrir portes als que no hi ha pogut entrar– i s’espera la incorporació d’uns 5 alumnes aproximadament a primària, per passar a uns 55 alumnes en total.

L’Associació

Vers el sol és de moment el reflex d’una Associació de pares i mestres marcadament decebuts i descontents amb les opcions d’educació existents, apunta el coordinador Narcís Cebrià. És per això que han optat per construir el seu propi centre amb total llibertat d’escollir el tipus de pedagogia que volen brindar als seus fills. Es tracta doncs, d’una iniciativa privada i sense ànim de lucre que pot pagar els mestres gràcies a l’aportació de tots els seus socis.

Al no rebre cap subvenció, les quotes que paguen els pares són vitals. El pagament de la matrícula es realitza abans de l’inici de curs: 250€ per a infantil i 300€ per primària. A més, hi ha les deu quotes mensuals, que són de 300€. El coordinador celebra la implicació i “l’aportació voluntària de temps i material” per part dels pares i mares, que esdevé el motor dels bons resultats de l’escola.

Perspectives de futur

Enguany es vol constituir la Fundació Waldorf Steiner a Girona coincidint amb el dia de la fira de primavera, el 21 d’abril. Els objectius són ben clars: aconseguir més solidesa legal i administrativa, afrontar el projecte de reforma de la masia de Can Traver i obtenir la Llicència d’Activitat en el Lleure, explica Narcís Cebrià. Aquest any es pretén homologar el jardí d’infants, del qual ja se’n té un esborrany i en 3 anys es vol adequar la masia i acabar les obres per tal d’homologar i legalitzar primària. Quant a llarg termini, “també som optimistes i estem convençuts que podrem fer una secundària” al·lega, ja que la finca és suficientment gran i la situació és prou estratègica com perquè s’hi puguin afegir alumnes d’altres poblacions tals com Figueres, Banyoles, Girona i Olot, més enllà de Besalú i Maià.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s